Arbejdsniveau

For at kunne beregne og vejlede så korrekt som muligt, er det vigtigt at kende det præcise arbejdsniveau og dermed krævede energiniveau.
Den mest almindelige fejl, som mange hesteejere begår, er at overvurdere det arbejdsniveau, som deres heste udfører. Følgende beskrivelser kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken kategori din hest falder ind under.

Let arbejde

Heste i denne kategori trænes tre eller fire gange ugentligt i mellem 1-2 timer om dagen, der omfatter skridt, trav og galop, det kan være både på bane eller i terræn. Heste der er i let genoptræning eller trænes til lette klasser er også i denne kategori.

Moderat træning

Heste i denne kategori trænes næsten dagligt i et struktureret træningsprogram. De deltager jævnligt i dressur el. springkonkurrencer. Ponyer og hest, der trænes op til ponygames, væddeløb og travløb hører under denne kategori.

Intensivt arbejde

Disse heste trænes intensivt flere gange om ugen. De deltager ofte i konkurrencer og rejser. Der kræves meget af disse heste, både fysisk og psykisk. Udøvende dressur, spring, væddeløbs, trav og distanceheste hører under denne kategori.