Kentucky Equine Research

Saracen Horse Feeds Ltd. har altid været dedikeret til, at ville producere ernæringsmæssigt sunde, innovative produkter samt give kunderne en let tilgængelig personlig service. Ovenstående førte Saracen til KER. Saracen er det eksklusive KER Team Member i Storbritannien. KER er det mest produktive, uafhængige hesteforskningscenter i verden i at fremme avl og sportslige præstationer gennem ernæring. Målet med KER er at forbedre forståelsen af hestes ernæring og motions fysiologi og anvende denne viden til at avle sundere, stærkere og mere atletisk heste.

Sundere, stærkere og mere atletiske heste


KER blev grundlagt i 1988, da Dr. Joe Pagan, Ph.D. var af den opfattelse, at de oplysninger, der genereres fra forskning ikke nåede de personer, der havde mest brug for det: foderproducenterne og hesteejerne. Siden virksomhedens begyndelse har dette været en prioritet for KER.
Virksomheden opnår dette på flere måder. Først og fremmest fungerer den som konsulent for foderproducenter. 

KER samarbejde med ernæringseksperter for at fremstille det optimale topkvalitetsfoder, der supplere det typiske hestefoder , der findes på markedet. KER arbejder nu med foderproducenter på seks kontinenter: Australien, Asien, Europa, Sydamerika, Afrika og Nordamerika. I 1999 oprettede KER yderligere en afdeling på den sydlige halvkugle i Melbourne, Australien, denne placering har til formål at tjene hele kontinentet samt selskabets interesser i Asien. Dr. Pagan modtog sin B.S.A. grad fra University of Arkansas i dyreernæring og modtog sin M.S. og Ph.D. grader fra Cornell University i heste ernæring og motionsfysiologi. Han dannede Kentucky Equine Research (KER) i 1988 med ønsket om at være international forskning, rådgivning og produktudviklingsfirma, der beskæftiger sig med heste ernæring og sportsmedicin. KER har fungeret som heste ernæringkonsulenter for de sidste fem Olympiske Lege og er den officielle heste ernæringsekspert i USA Equestrian Federation (USEF). I 2005 modtog Dr. Pagan American Feed Industry Association (AFIA) Award i Equine Nutrition Research. Denne pris anerkender ekspertise inden for forskning omkring hesteernæring og bidrager til individuel vejledning omkring fodring af heste samt til industrien, der producere hestefoder.

Et unikt samarbejde

Saracen Horse Feeds Ltd. har altid været dedikeret til, at ville producere ernæringsmæssigt sunde, innovative produkter samt give kunderne en let tilgængelig personlig service. Ovenstående førte Saracen til KER. Saracen er det eksklusive KER Team Member i Storbritannien. KER er det mest produktive, uafhængige hesteforskningscenter i verden i at fremme avl og sportslige præstationer gennem ernæring. Målet med KER er at forbedre forståelsen af hestes ernæring og motion fysiologi og anvende denne viden til at avle sundere, stærkere og mere atletisk heste.


Fra sit hovedkvarter i Central Kentucky udfører KER omfattende forskning, og hvert forskningsforsøg er med henblik på at forbedre hestens sundhed og velvære ved at målrette mod specifikke problemer og finde ernæringsmæssige løsninger. Saracen deler disse mål med KER og grundet det tætte samarbejde, er det muligt at stille disse ressourcer til rådighed i Storbritannien.
På baggrund af det tætte samarbejde Saracen Horse Feeds har med KER, kan Saracen levere ernæringsmæssige løsninger med unikke, videnskabelige og progressive fodersammensætninger, der kan gøre en reel forskel. RE-LEVE® er et eksempel, hvor forskning udført af KER er benyttet i et foder fremstillet i Storbritannien. RE-LEVE® er sammensat således, at det opfylder alle ernæring og energimæssige behov hos den moderen præstationshest ved brug af en række alternative energikilder til korn. Den kornfrie sammensætning med et lavt indhold af stivelse er særdeles velegnet til heste, der har brug for regulering af mavesyre.

Fremskridt inden for hesteernæring

I 2013 fejrede Kentucky Equine Research (KER) sit 25-års jubilæum som hesteernærings forsknings- og konsultationsfirma. I løbet af det sidste kvarte århundrede er der gjort mange fremskridt inden for hesteernæring og foderfremstilling.
I 2018 fejrede KER 30 års forskning. En konference blev afholdt i Lexington, hvor eksperter diskuterede emner omkring kolik, knogle og ledsygdomme, energi m.m.