Hovedingredienser

De forskellige kornarter, biprodukter, bælgfrugter og bønner, der anvendes hos Saracen Horse Feeds, indeholder alle kernenæringsstoffer som protein, fibre, stivelse, sukker og olie. Balancen af disse næringsstoffer varierer for hver ingrediens, hvor nogle er naturligt højere i et næringsstof end andre.

Foderingredienser er ofte bedst kendt for et bestemt næringsstof inden for deres profil. For eksempel har soja et højt proteinindhold, byg har et højt stivelsesindhold, og risklid har et højt olieindhold. Det er den omhyggelige kombination af alle foderingredienserne, der giver de bedste resultater og skaber foderblandinger, der passer til den type arbejde, hesten er i, dens livsfase eller vækstfase.Få indsigt i de forskellige energikilder til heste og forskningen bag dem. Med over 30 års videnskabelig forskning og udvikling står Kentucky Equine Research i spidsen for den forskning, der anvendes i hele Saracen Horse Feeds-serien.

Byg og bygflager

Byg har et naturligt højt indhold af stivelse og er en værdifuld kilde til kulhydrat. Byg kræver kogning for at sikre, at det er fordøjeligt, og næringsstoffer er let tilgængelige for hesten. Byg findes i to former, enten som hel byg eller som en mikroniseret flage i blandinger. Selvom byg er bedst kendt for sit kulhydratindhold, er det også en kilde til protein med et indhold på ca. 10% -11%. Byg har et lavt fiberindhold, og derfor anvendes ingredienser med højere fiberindhold sammen med det for at sikre, at det færdige foder har et godt fiberindhold.

Roeflager

Roemasse er et biprodukt fra sukkerindustrien. Dette fibrøse materiale er det, der er tilbage, efter at sukker er blevet ekstraheret, og roemasse er derfor meget lavt i sukker (<5%). Det er meget fordøjeligt, meget fibrøst, og ligesom korn som byg er det også en kilde til protein. I modsætning til korn er det lavt i stivelsesindhold, selvom det har et lignende energiindhold som havre. Det er klassificeret som en "superfiber" på grund af denne energiværdi. Roemasse er også valgt som foderingrediens for sin naturlige præbiotisk effekt samt tilvejebringelse af en kilde til pektin for at hjælpe med at opretholde et  optimalt mave/tarmsystem.

Forarbejdet hørfrø

Hørfrø har et højt indhold af olie og kalorier. Det indeholder naturligt omega-3, 6 og 9 fedtsyrer, som har mange sundhedsmæssige fordele. Mens olie er dens mest kendte fordel, er den også høj i protein, mere end det dobbelte af de fleste kornarter. Energiindholdet kombineret med det lave stivelsesindhold gør hørfrø særdeles velegnet til ældre heste og dem med større risiko for forfangenhed.

Græspiller

Græspiller indeholder en række græsser, der er specielt tørret for at bevare deres næringsværdi. Græspiller er naturligt søde og en god kilde til protein, typisk 13% eller derover, og en god kilde til fiber. De er let fordøjelige. Græspiller er en ideel ingrediens til brug i rationer til heste med tandproblemer. Det er en blød pille og kan let blødes op til en velsmagende mash.

Lucernepiller

Lucernepiller, også kendt som Alfalfapiller, har et højere indhold af protein end korn og er samtidig meget fiberrige. De er værdsat for deres mikromineraler, som naturligt er højere end de fleste græsser eller korn. De har et moderat indhold af energi (kalorier), mens de samtidigt er meget lave i stivelse (3%) og sukker (5%).

Majs

Majs har et naturligt højt stivelsesindhold og er en værdifuld kilde til kulhydrater. Majs, ligesom byg, kræver forarbejdning for at forbedre fordøjeligheden. Mikroniseret majs har et højere stivelsesindhold end byg og et lavere proteinindhold. Mængden af majs, der anvendes i foder, er typisk lavere end havre eller byg, da der kun er behov for små mængder for at øge kulhydratindholdet.

Melasse

Melasse er et restprodukt fra sukkerindustrien. Det er en brun tyktflydende substans udledt af sukkerrør. Udvindingsprocessen har flere trin. Den første ekstraktion eller 'første melasse', der har det højeste sukkerindhold, anvendes almindeligvis som pandekagesirup. Det 'andet melasse', også kendt som mørk melasse, bruges til dyrefoder. Melasse er ikke rent sukker, det indeholder også makromineraler. Melasse giver et højere indhold af kalium end de fleste typer foder.  I pillerne fungerer tilsætning af melasse også som et naturligt bindemidde.

Havre

Havre har været brugt som det foretrukne korn til arbejds- og avlsheste i århundreder. Havre kan fodres hele, selvom optagelsen forbedres ved knusning eller forarbejdning. Stivelsesindholdet i havre er meget lavere end i byg og majs og fiberindholdet er højere. Havre er også en kilde til protein, typisk 9-10%.

Havreskalmel

Havreskalmel er afledt af den menneskelige fødevareproces til fremstilling af havregryn. Det er for det meste kompromitteret af den ydre skal af havre, et meget fibrøst materiale, som fjernes, når der produceres havregryn. Havregryn er en fremragende kilde til kostfibre. På trods af at de er en del af havre-/hvedeplanten, har både havreskalmel og hvedeskalmel et lavt stivelsesindhold (ca. 12%), da kornet ikke indgår i produktet.

Ærteflager

Ærter er de spiselige frø af bælgplanten "pisum sativum" og er valgt for deres høje proteinindhold. Ærteflager bruges ofte i kombination med andre proteinkilder som soja, solsikke eller hørfrø. De er en farverig, nærende ingrediens, der ofte anvendes i foderblandinger til avlsheste.

Risklid

Risklid er udledt af den menneskelige fødevareproces af risproduktion. Det består af de ydre lag sammen med nogle af de stivelsesholdige endospermer, kornets næringsrige centrum. Risklid har et naturligt højt olieindhold, og når det er stabiliseret gennem ekstrudering, bruges det som en kaloriekilde, der er let at fodre med. 

Soja og sojaflager

Soja er en bælgplante, der er relateret til ærter og lucerne. Det er værdsat for dets høje proteinindhold og en højere andel af lysin, en vigtig aminosyre, sammenlignet med andre bælgfrugter. Oliefrøene fra sojaplanten bruges til at lave ingredienser som sojaolie og sojaskrå.

Sojaskaller

Sojaskaller er oliefrøets fiberskal og er en fremragende kilde til kostfibre. Sammenlignet med havreskaller, som også er værdsat for fibre, har sojaskaller et højere proteinindhold. De betragtes som en "superfiber", og har omkring 30% mere fordøjelige fibre end det meste hø, samt et meget lavt stivelses- (5%) og sukkerindhold (2,5%).

Sojaolie

Af alle de vegetabilske olier, der er egnede til fodring af heste, har sojaolie vist sig at være den mest gavnlige, idet den er særlig rig på omega-6 fedtsyrer, herunder et særligt højt indhold af linolsyre. Denne fedtsyre er en vigtig bestanddel i hestens kost og fremmer god hud- og pelstilstand, mens olie generelt er en koncentreret kilde til langsom frigivelse, samt god og stabil energi til fremme af vægtøgning eller udholdenhed. Sojaolie er en velsmagende olie, der giver ekstra kalorier

Solsikkeskrå

Solsikkeskrå er afledt af solsikkefrø efter fjernelse af olie til fremstilling af solsikkeolie. Højt fiberindhold og perfekt  proteinkilde. Solsikkeskrå er også en god kilde til fibre og linolsyre.

Hvedeskaller

Velafbalanceret energi, stivelse og fordøjelig. Et biprodukt fra melfremstilling fra screenede hvedekorn eller afskallet spelt. Den består hovedsagelig af fragmenter af de ydre skind og kornpartikler, hvorfra der er fjernet mindre endosperm end i hvedeklid. Værdsat for sin kombination af fibre og stivelse, hvilket gør det velegnet til næsten alle foderstoffer. En kilde til protein, med et højere niveau end de fleste korn og ligner lucerne.