Sådan fodre du for at opbygge muskler og overlinier

Musklerne arbejder næsten konstant. Selv i hvile vil der være muskeltonus, så de altid er klar til brug. Det betyder, at muskelceller løbende skal repareres og fornyes, og denne proces kræver en god, konsekvent forsyning af næringsstoffer, hvoraf den vigtigste er protein.

Proteiner består af mange 'individuelle byggesten' kaldet aminosyrer, og protein fremstillet af mad kan ikke fungere i hestens krop, før det er opdelt i disse elementer. Der er 22 aminosyrer og to af disse (Lysin og Methionin) er kendt som essentielle aminosyrer. Disse essentielle aminosyrer kan ikke produceres af hesten selv, og skal derfor være til stede i hestens kost for at opretholde optimal muskelfunktion, cellefornyelse, vævsreparation og vækst.
For at sikre en tilstrækkelig forsyning af essentielle aminosyrer skal du kigge efter foder, der indeholder proteinkilder af høj kvalitet. Ofte er hesteejere mest interesserede i den % -vise del af protein, der er i selve foderproduktet, men det er vigtigt at huske på,
 at selv om indholdet er højt, så kan selve proteinkilderne være af dårlig kvalitet. Foder, der indeholder proteinkilder af høj kvalitet, skal også fodres ved lavere indtag.
Kornsorter mangler lysin og anses derfor for, at være et protein af dårlig kvalitet. Hvis du fodre din hest med en kost, der indeholder overvejende korn og begrænset med kvalitets proteinkilder, så vil du opdage, at uanset hvor meget arbejde du lægger i din hest, vil udviklingen og opbygning af muskler og overlinier være meget vanskelig. Det er også sandsynligt, at din hest vil opleve øget muskelømhed og blive mere udsat for infektioner osv. I ekstreme tilfælde kan der være risiko for muskeltab.

Hvilket foder fra Saracen?

Foder, der har et højt indhold af kvalitetsproteiner bidrager til opbygning af muskler, når det kombineres med træning. Saracen foder såsom Show Improver Mix og Show Improver Cubes har et højere indhold af kvalitetsproteiner end foder, der er målrettet vedligehold.

Giver du andet foder eller har en hest, der ikke tåler ekstra energi, så kan du supplere med Equi-Jewel.

Har du en nøjsom hest?

Har du en nøjsom hest og er nervøs for en evt. vægtøgning ved brug af traditionelt foder, så kan du som alternativ benytte Essential Balancer, der er en komplet sammensætning af vitaminer og mineraler, der ligeledes bidrager med kvalitetsproteiner, uden at tilføre yderligere kalorier.

Har du en nøjsom hest, der har brug for ekstra proteiner?

Har du en nøjsom hest, der har brug for en komplet sammensætning af vitaminer, mineraler og proteiner? Så kan vi anbefale dig at benytte Stamm30.

Har du brug for vores hjælp?

Udfyld vores skema og giv os gerne så mange informationer som muligt, således kan vi langt bedre hjælpe med det rigtige hestefoder og den rette mængde til lige præcis din hest. Skriv på dansk.