Saracen Horse Feeds

Saracen Horse Feeds Ltd er beliggende i bydelen Kent-UK. En familieejet virksomhed, der har tæt på 150 års erfaring i produktionen af fødevarer. Virksomheden har siden 1989 været et særskilt selskab under Lillico Groupen og drives nu af fjerde generation Walker ved Patrick Walker.

Siden 1989 har Saracen specialiserede i hestefoder og har baseret alle sammensætninger på intensiv forskning. Virksomheden har fundamentale værdier som tillid, integritet, kvalitet og service.

KER

Vi samarbejder med Kentucky Equine Research (KER).KER er verdens førende forskningscenter med speciale i heste ernæring og fysiologi. Samarbejdet med KER giver Saracen unik adgang til nye videnskabelige oplysninger og dermed mulighed for at udvikle foder baseret på den nyeste forskning. Saracen er certificerede partner i Kentucky Equine Research. I vores sortiment har vi helt unikke produkter.

Korrekt Ernæring = Sunde maver

Vi har specialiseret os i at yde dig den allerbedste hjælp til fodring af lige netop din hest og dens behov. Alle heste er forskellige, har forskellige behov og bliver passet, plejet og brugt på forskellig vis. Det er ikke ligegyldigt, hvad du putter i din hest, og det kan være svært at navigere rundt i de utallige produkter, der findes i dag. Gør dig selv en tjeneste og brug en foderkonsulent, som du stoler på. Du vil spare både tid og penge.

Sund og balanceret kost

Saracen Horse Feeds produkter er sammensat af ingredienser, som hesten alligevel ville spise, hvis de blev givet separat. Sammensætningerne er nøje afstemt med komplet mængde af vitaminer og mineraler, så der opnås optimal dosering ved daglig anbefaling.

Værdi for pengene

Alle sammensætninger indeholder en korrekt mængde af protein, energi, fibre, vitaminer og mineraler som er tilpasset den type hest, som foderet henvender sig til. Grundbasen for produkterne er alfalfa, der er en værdifuld kilde af let fordøjelige og ernæringsrige fibre. Dette gør produkterne både effektive og økonomiske.

Fordele ved lucerne

Alfalfa er en gennemgående ingrediens i Saracen produkterne. Det indeholder talrige mikronæringsstoffer, der bla. bidrager til hovvækst og er en rig kilde af biotilgængelig calcium. Indholdet af Alfalfa er med et højt indhold af fibre med til opretholdelse af et sundt mave/tarmsystem. Mangel på fibre i kosten kan medføre uønsket adfærd som fx. krybbebidning.

Energi

Energi er en ernæringsmæssigt vigtig kilde. Præstationer påvirkes af mængden og kilderne af energi, der tilføres i den daglige ration. Der findes forskellige energikilder bla. olie, fibre og kulhydrater. Få din foderkonsulent til at hjælpe dig med det rette foder og mængde til behovet hos din hest. Vores heste er ikke ens, de bliver brugt forskelligt og i forskelligt omfang.

Olie

Heste kan let fordøje og udnytte fedt i deres kost. Når en ration tilføres olie øges energitætheden, hvilket kan forbedre deres udholdenhed. Ved at udskifte korn med olie i kosten, får man et mere stabilt blodsukker, hvilket er en stor fordel, når man arbejder med heste med et tændt temperament. Sojaolie er tilsat i alle foderprodukter fra Saracen. Stabiliseret risklidsprotein er tilsat de vægtforøgende produkter.

Fibre

Let fordøjelige fibrekilder såsom alfalfa, sojaskaller og sukkerroeflager er tilsat de forskellige produkter fra Saracen Horse Feeds. Disse ingredienser giver langsomt frigivende energi, der sammen med det høje indhold af olie er med til at sikrer, at det bliver kontrolleret energi. De fordøjelige fibre forbedre altså energien og nedsætter behovet for tilsætning af korn i sammensætningerne.

Kulhydrater

Korn indeholder stivelse og er tilsat for at tilføre en ekstra energikilde. Korn, der er tilsat Saracen blandingerne er enten mikroniseret eller ekstruderet for at minimere mængden af stivelse, der skal fordøjes. Ovenstående nedsætter risikoen for, at ufordøjet stivelse når den bagerst del af fordøjelsen, og dermed er med til at forårsage fordøjelsesproblemer. Da stivelse fordøjes relativ hurtigt giver tilsætning af korn en virkning af hurtig frigivet energi. Saracen foder med et højt indhold af korn bidrager til et mere " tændt" temperament.

Proteiner

Protein og aminosyrer er essentielle for fornyelse af celler, væv, muskelopbygning, vækst og udvikling samt dannelsen af enzymer og hormoner. Protein er ikke nødvendigt i store mængder, medmindre det drejer sig om heste i vækst, ældre heste og diegivende hopper.Det er dog altid vigtig med en bred vifte af gode kvalitets, fordøjelige og vegetabilske proteiner. Hovedproteinerne i Saracens produkter er soja, alfalfa og ærter.

Vitaminer/mineraler

Alle foderblandinger fra Saracen Horse Feeds har et højt indhold af vitaminer og mineraler. Blandingerne er tilsat mikronæringsstoffer, der er sammensat af Kentucky Equine Rese. Saracen Horse Feeds sikrer dermed din hest et optimalt og nøje doseret tilskud, der er med til at opretholde et sundt immunforsvar og velvære. I nogle blandingerne er der også tilsat urter, som giver en naturlig kilde af de vitaminer og mineraler, der mangler på vores græsarealer.