Donkey Diet 20 kg

Komplet fuldfoder til æsler

Et komplet fuldfoder med alle vigtige vitaminer og mineraler. Sammensat således at det dækker alle ernæringsmæssige behov hos æsler. Fyldt med sunde fibre, indeholder ikke korn. Det er vigtigt, at du fodre dit æsel korrekt.


Find forhandler

Saracen Horse Feeds hestefoder er populært i Danmark,  og det er ikke uden grund. Find en forhandler i nærheden af dig. Det er ikke sikkert, at alle produkter er på lager, men så kan din forhandler bestilles dem hjem.

Køb online

Ud over at du kan købe vores produkter hos landets mange forhandlere, kan du også købe det direkte i vores webshop her. Vær OBS på at der tilføjes fragt på dit køb.


VELEGNET TIL

- Alle typer af æsler i alle aldre.

- At sikre en korrekt ernæring til æsler.
EGENSKABER

- Foder sammensat specielt til æsler.

- Indeholder ikke korn.

- Lav i energi.

- Mange letfordøjelige fiber.

- God kaloriekilde.

- Kan opblødes til en blød og velsmagende Mash til æsler med dårlige tænder.

- Indeholder alle vigtige vitaminer og mineraler.

BESKRIVELSE

Donkey Diet er et specialfoder uden korn til æsler.

Det indeholder kun lidt energi og få proteiner, men mange fibre. En ration indeholder tilstrækkelige vitaminer, mineraler og sporelementer til at optimere æslets kropstilstand og sundhed, uden at det får overflødige næringsstoffer, som kan skade det.

Æsler kan overleve i nogle af verdens mest barske områder. De kan tilpasse sig ørkenområder, hvor de græsser på store sletter blottet for frodig vegetation. De overlever med en kost, som består af råfoder af lav kvalitet, men med mange fibre. Deres fordøjelsessystem kan fordøje denne fiberholdige kost særdeles effektivt, idet de optager og udnytter de næringsstoffer, som er til rådighed.

Æsler bruger meget mindre energi end heste og ponyer, og de har brug for meget færre næringsstoffer. Normale, sunde æsler kan udmærket leve udelukkende af grovfoder, men af og til kan det være nødvendigt at give dem et suppleringsfoder. Æsler har traditionelt fået foder, som er sammensat så det dækker voksne heste og ponyers ernæringsmæssige behov. Dette betyder, at de fleste æsler optager for meget energi og for mange proteiner, og at de derfor tager på i vægt og bliver fede, samt at de i særligt slemme tilfælde har en tendens til forfangenhed.

Saracen Horse Feeds, som er de førende inden for ernæring til æsler, har sammen sammensat et specialfoder til æsler, som har brug for suppleringsfoder. Donkey Diet indeholder letfordøjelige fiberkilder,  proteinkilder af høj kvalitet, som støtter fornyelsen af cellerne og genopbygningen af væv og muskler. Den indeholder alle de vitaminer og mineraler, der sikrer et stabilt stofskiftet samt sunde hove og en sund pels.

Ældre æsler med dårlige tænder kan have svært ved at tygge lange fiberkilder som f.eks. hø. Donkey Diet kan opblødes til en blød og velsmagende Mash, hvilket kan fremme fiberoptagelsen og samtidigt sikrer en god fordøjelse.

Donkey Diet kan ikke erstatte æslets behov for grovfoder. Korthakket grovfoder bør derfor fodres sammen med Donkey Diet.
ANALYTISKE BESTANDDELE

Olie3.5%
Protein9.5%
Fibre20.5%
Fordøjelig Energi10.9 MJ/kg
Stivelse11.5%
Vitamin A11,500 iu/kg
Vitamin D31,150 iu/kg
Vitamin E300 iu/kg
Selen0.5 mg/kg


SAMMENSÆTNING

 • Havreskaller
 • Hvedeskaller
 • Sojaskrå(GM Soja)
 • Solsikkefrømel
 • Melasse
 • Calciumcarbonat
 • Natriumklorid
 • Hørfrøolie
 • Sojabønnemel(GM Soja)
 • Calciumfosfat
 • Sojaolie(GM Soja)
 • Vitaminer og mineraler
 • Mintsmag

ANBEFALET FODERMÆNGDE

Det anbefales, at æsler får en daglig mængde grovfoderfoder, som svarer til 1,5 % af deres kropsvægt. Mindst 75% af den samlede ration bør være rent grovfoder.

DISSE MÆNGDEANGIVELSER ER KUN VEJLEDENDE

KROPSVÆGT/KG FODER/KG

150Kg-200kg 0.5-0.75kg/dag

> 200kg 1.0-1.5 kg/dag

Et æsel, som vejer 200 kg, bør således fodres med 2,25 kg grovfoder og 0,75 kg Donkey Diet.