Har du styr på stivelsen?

Stivelse bliver brugt som energikilde i mange typer af hestefoder. Stivelsen kommer hovedsageligt fra korn, som er en let tilgængelig og økonomisk energikilde. Ingen heste kan tåle for store mængder af stivelse, da de har svært ved at fordøje det. Har man ydermere en sart hest, der grundet evt. sygdom ikke tåler stivelse, så er det rigtig vigtigt, at du som hesteejer sætter dig ind i, hvor meget din hest får pr. dag.

Heste kan altså godt tåle stivelse bare ikke i meget store mængder. Har din hest brug for mere energi, så få hjælp til at finde et foder, hvor der bruges andre energikilder såsom fibre og olie. Alternativt et foder, der er en kombination af energikilder.
Såfremt din hest har problemer med mave/tarmsystemet, for meget mavesyre, stofskriftet o.lign. , så har den brug for et foder uden korn og med lavt stivelsesindhold. Men, hvordan finder man så ud af, hvor meget stivelse den får pr. dag.
(Fodermængde i gram/100) x Stivelses %, som står på sækken eller i indholdsfortegnelsen.
Fodre du med vores Releve vil regnestykket fx. se således ud for en hest på ca. 500 kg.

(2000/100)x 8 = 160 g stivelse pr. dag.

Saracen Releve

Vores populære Saracen Releve er et godt eksempel på et komplet fuldfoder med alternativ energikilde. Produktet indeholder ikke korn, energien kommer fra sunde fibre og olie, hvilket giver stabil, styrbar og god energi, den er lav i sukker og stivelse, indeholder naturligt E-vitamin og er mavesyre regulerende. Produktet findes også i pilleform.

Releve Cubes

Saracen Releve Cubes er fuldfoder i pilleform til præstationsheste og ponyer. Baseret på videnskab. Bygget på succes. Komplet fuldfoder til præstationsheste. Indeholder ikke hele korn. Er lav i sukker og stivelse og fyldt med sunde fibre til stabilisering af mave/tarmsystemet. Virker mavesyre regulerende.

Super Fibre Cubes

Super Fibre Cubes er et komplet fuldfoder i pilleform til alle typer heste og ponyer. . Komplet fuldfoder i pilleform. Indeholder højkvalitets fibre som er længere tid i hestens mave og derfor giver et optimalt og konstant energiniveau. Velegnet til stillestående heste og ponyer, dem i let arbejde, og alle dem der har brug for ekstra fibre i deres kost. Lav i sukker og stivelse. Kan opblødes til Mash.

Super Fibre Mix

Super Fibre Mix er et komplet fuldfoder Mix til alle typer heste og ponyer. En lækker og velsmagende mix, der er fyldt med hakket lucerne, højkvalitetsfibre, der er sundt og godt for mavetarmsystemet og giver længere tyggetid. Indeholder 9 forskellige urter. Lav i sukker og stivelse.

Re-Covery Mash

Tilskudsfoder til alle typer heste og ponyer. "Alle mine heste får Re-Covery Mash efter træning"- Cathrine Dufour. Vores super populære Mash. Lav i sukker og stivelse, indeholder electrolytter og E-vitamin til rehydrering og restitution, fyldt med sunde fibre, banansmag, klar på 10 min. m. varmt vand og 20 min. med koldt. Brug den hele året rundt.

Rapid Beet

Rapid Beet er et tilskudsfoder til alle typer heste og ponyer. Fibre, massere af fibre. Tørrede sukkerroeflager, hvor sukkeret er fjernet. Velegnet til alle typer heste og ponyer. Giv et lunt måltid fyldt med en masse sunde fibre. Lav i sukker og stivelse, klar på 10 min.

Skal vi hjælpe dig?

Udfyld vores skema og giv os gerne så mange informationer som muligt, således kan vi langt bedre hjælpe med det rigtige hestefoder og den rette mængde til lige præcis din hest. Skriv på dansk.