Sådan beregner du stivelse

Stivelse bliver brugt som energikilde i mange typer af hestefoder. Stivelsen kommer hovedsageligt fra korn, som er en let tilgængelig og økonomisk energikilde. Ingen heste kan tåle for store mængder af stivelse, da de har svært ved at fordøje det. Har man ydermere en sart hest, der grundet evt. sygdom ikke tåler stivelse, så er det rigtig vigtigt, at du som hesteejer sætter dig ind i, hvor meget din hest får pr. dag. Heste kan altså godt tåle stivelse bare ikke i meget store mængder. Har din hest brug for mere energi, så få hjælp til at finde et foder, hvor der bruges andre energikilder såsom fibre og olie. Alternativt et foder, der er en kombination af energikilder.
Såfremt din hest har problemer med mave/tarmsystemet, for meget mavesyre, stofskriftet o.lign. , så har den brug for et foder uden korn og med lavt stivelsesindhold. Men, hvordan finder man så ud af, hvor meget stivelse den får pr. dag.

(Fodermængde i gram/100) x Stivelses %, som står på sækken eller i indholdsfortegnelsen.

Fodre du med vores Releve vil regnestykket fx. se således ud for en hest på ca. 500 kg.

(2000/100)x 8 = 160 g stivelse pr. dag.

Saracen Releve

Vores populære Saracen Releve er et godt eksempel på et komplet fuldfoder med alternativ energikilde. Produktet indeholder ikke korn, energien kommer fra sunde fibre og olie, hvilket giver stabil, styrbar og god energi, den er lav i sukker og stivelse, indeholder naturligt E-vitamin og er mavesyre regulerende. Produktet findes også i pilleform.Tryk på billedet og gå direkte til produktet.

Releve Cubes

Fuldfoder i pilleform til præstationsheste og ponyer. Baseret på videnskab. Bygget på succes. Komplet fuldfoder til præstationsheste. Indeholder ikke hele korn. Er lav i sukker og stivelse og fyldt med sunde fibre til stabilisering af mave/tarmsystemet. Virker mavesyre regulerende.Tryk på billedet og gå direkte til produktet.